Ga naar hoofdinhoud
Professioneel reinigingsmiddel
Voor hout en kunststof
Dagelijkse verzending

Zelf je gevel schoonmaken

Je wil je gevel zo lang mogelijk mooi houden en dat je gevel zo lang mogelijk mee gaat. Om dit te behalen wordt er altijd geadviseerd om periodiek een onderhoudsbeurt uit te voeren. Een onderhoudsbeurt bestaat uit het inspecteren van jouw gevelbekleding en het schoonmaken van je gevel. Voor het schoonmaken van jouw gevel hoef je niet een dure schoonmaakdienst in te huren, maar dit kan je gemakkelijk zelf doen.

Met de professionele gevelreinigers van KIVA heb je een professioneel schoonmaakproduct dat uitermate geschikt is voor gevels, waaronder gevelbekleding. Ga na welke soort gevel je hebt en kies de juiste professionele gevelreiniger. 

Wij leggen je uit hoe je je gevel kan schoonmaken met de middelen van KIVA

Gevelbekleding is verkrijgbaar in onder andere hout en kunststof. Bij het gevel schoonmaken van jouw gevel is het belangrijk om materiaal te gebruiken dat geschikt is voor gevelbekleding. KIVA heeft voor iedere houten of kunststof ondergrond het juiste reinigingsmiddel.

– Lagedrukspuit

Maak bij het schoonmaken van de gevel gebruik van een lagedrukspuit, zoals De Witte Black Solvent Sprayer. Het is belangrijk om voor hout en kunststof een lagedrukspuit te gebruiken. Als je gebruik maakt van een hogedrukspuit dan kan je de verf en/of beits van het hout af spuiten. Ook heb je de kans dat de houtvezels open gaan staan als je een hogedrukspuit gaat gebruiken. In deze openingen zal vuil gaan hechten en groeien. Bij een kunststof gevel kan een hogedrukspuit ook schade aanbrengen door de te harde waterstraal. De Witte Black Solvent Sprayer beschikt over een verantwoord mondstuk die geschikt is voor de samenstelling die het mengsel bevat.

– Zachte borstel

Voor het schoonmaken van de gevel is het van belang om gebruik te maken van een zachte borstel mét watertoevoer. Zachte borstels zijn vriendelijk voor kunststof en hout, zodat je geen krassen krijgt. Als je gebruik maakt van een zachte borstel met watertoevoer dan ga je veilig te werk tijdens de schoonmaakbeurt. In ons starterspakket zit een zachte borstel met watertoevoer middels een Gardena aansluiting.

–  Professionele gevel schoonmaak met KIVA

Als je gebruikt maakt van de gevelreinigers van KIVA dan maak je de veilige keuze voor jouw gevel. KIVA gevelreinigers zijn veelvuldig getest en maakt jouw gevel verantwoord schoon. 

Welke stappen moet je doorlopen tijdens het schoonmaken van de gevel?

Stap 1: Inspecteer grondig jouw gevel
Begin met een grondige inspectie van de gevel. Naast gevelbekleding kijk je ook direct naar de kozijnen en boeidelen. Zoek naar eventuele schade, losse delen of aanslag. 

Stap 2: Kies de juiste gevelreiniger
Er zijn verschillende gevelreinigers beschikbaar voor het gevel schoonmaken. Elk materiaal vraagt om een eigen samenstelling. Heb je kunststof of HPL gevelbekleding, zoals Keralit, Trespa of vergelijkbaar met dit materiaal? Dan heb je de KIVA Universele gevelreiniger nodig. Dit reinigingsmiddel is bedoeld voor een kunststof gevel. Heb je houten gevelbekleding dan moet je nagaan of het hout onbehandeld of behandeld is. Voor sterk vervuild onbehandeld hout heb je de KIVA Heavy duty gevelreiniger nodig. Heb je hout dat behandeld is met een verfsysteem of coating dan heb je de KIVA Professionele gevelreiniger nodig.

Ook voor licht vervuild onbehandeld hout zou je met de KIVA Professionele gevelreiniger uit de voeten kunnen. De laatste twee gevelreinigers zijn hout reinigers.

KIVA 2 - product


Stap 3: Volg de handleiding van de gevelreiniger

– Verwijder zichtbare en/of grove vervuiling van de gevel
– Maak de gevel vochtig met schoon water

– Mix de KIVA gevelreiniger met water in een lagedrukspuit

KIVA 17 gevelreinigingsmiddel

– Spray de gevel in met een lagedrukspuit van onder naar boven
– Laat het reinigingsmiddel enige tijd inwerken tussen de 2 á 5 minuten

kiva - sprayset

– Maak de gevel schoon met een zachte borstel met watertoevoer
– Spoel de gevel na met schoon water van boven naar onder

kiva - borstel